12 nejdražších restaurací světa

Už jste někdy navštívili drahou restauraci, dali za degustační menu 1500 korun a řekli si, že za jídlo je to vskutku hodně peněz? V tom případě budete jistě překvapeni, kolik ve světově proslulých restauracích zaplatíte za jídlo. Podívejte se na 12 nejdražších jídel na světě.

Sublimotion

Restaurace leží na Španělském ostrově Ibiza a funguje v rámci hotelu Hard Rock Hotel a pod vedením michellinskou hvězdou ověnčeného šéfkuchaře Paca Roncera předvádí opravdu moderní gastronomii. Pokud se zde rozhodnete ochutnat degustační menu, připravte své chuťové pohárky na explozi chutí, která vás bude provázet při ochutnávání všech 20 chodů. Pokud máte zálusk na skvělou kombinaci chutí, vůní a nádherné moderní prezentaci jídla, připravte si 1700 euro na osobu. Tedy něco  okolo 46 000 korun.

Masa

Legendární Sushi restauraci v New Yorku vede Masa Tamayaka. Degustační menu prvotřídního Sushi můžete ochutnat od 1. března za 595 dolarů.

Restaurant Guy Savoy Monnaie de Paris

Co by to bylo za žebříček věnovaný kvalitnímu jídlu, kdyby v něm nefigurovala pařížská restaurace. S výhledem na Louvre nebo Pont Neuf si můžete vychutnat menu “Inspirations and Inovations”, které vás vyjde na 490 euro. Menu má 18 chodů a můžete v něm ochutnat červeného humra nebo polévku z artyčoků doplněnou o černé lanýže.

Kunio

Japonská restaurace se nachází v Kyotu. Pod vedením šéfkuchaře jménem Kunio Tokuoka zde vzniklo 10 chodové menu, za které zaplatíte 475 dolarů.

Ultraviolet

V Šanghaji byla otevřena v roce 2012 Paulem Pairetem. Tento koncept piloval od roku 1996 a dovedl jej takřka k dokonalosti. V rámci 20 chodového menu je připravená i světelná a hudební produkce, která koresponduje s chutěmi a dotváří maximální možný dojem, který lze lidskými smysly pojmout. Za oněch 20 lahodných chodů zaplatíte 450 dolarů.

Joël Robuchon

Jeden z nejznámějších francouzských šéfkuchařů pojmenoval svým jménem restauraci v Las
Vegas. Na mnohých malých talířcích můžete ochutnat takové skvosty jako je
karamelizovaná křepelka, úžasná fois gras nebo zajímavě upravený brzlík. To vše
a mnohem více za 425 dolarů pro jednoho.

Alain Ducasse au Plaza Athénée

Tříhvězdičková pařížská restaurace pod vedením Alaina Ducasse opět otevřela v roce 2014. Můžete v ní ochutnat skvostné “Jardin-Marin”, kde najdete 3 půl chody, sýr a
dezert. Bez nápojů vás menu vyjde na 390 eur.

L’Arpège

Klasická pařížská restaurace si své tři michellinské hvězdy dokázala udržet po dlouhých 20 let. To i díky svému menu hot-cold egg, které dostanete za 370 euro.

Urasawa

Další ze kvělých sushi restaurací, která se výrazně inspirovala výše zmíněnou Masa v New Yorku. Ursawa nalezneme v Beverly Hills. Její šéfkuchař Hiro Ursawa stvořil 30 chodové menu, za nějž dáte 395 dolarů. Pokud byste měli zájem se zde navečeřet, budete možná mít problém sehnat stůl, restaurace má kapacitu pouhých 10 míst.

Maison Pic

Francouzská restaurace, která je součástí hotelu Relais & Chateau nese tři michellinské hvězdy, a tak dělá ze své šéfkuchařky jedinou ze čtyř žen na celém světě, které byly schopné trojici hvězd obhájit. Ochutnejte její umění za 320 dolarů.

Per Se

Ačkoliv restaurace Thomase Kellera v New Yorku nabízí menu za vysokou částku 325 dolarů, není hodnocena zrovna nejlépe. Dokonce v porovnání ceny a výkonu vychází v rámci New Yorku vcelku špatně.

Chef’s Table atBrooklyn Fare

V této New Yorské tříhvězdičkové restauraci ochutnáte 15 chodové menu za 306 dolarů. Můžete též vybírat z 3 000 lahví vybraného vína, které se nachází ve sklepech tohoto podniku. Pokud na něj máte chuť, rezervujte co nejdříve. Restaurace má 18 míst a dostat se do ní není vůbec nic jednoduchého.

Zdroj: http://www.forbes.com/

Související články

Komentáře:

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*
*